Surf mee op de communicatie naar scholen en registreer nú uw Erfgoedweek-aanbod

Erfgoeddag 2022 in Antwerpen © Wim Hadermann

Afgelopen voorjaar waren heel wat erfgoedorganisaties mee baanbreker tijdens de allereerste editie van de Erfgoedweek voor scholen. In april 2023 gaan we verder op dat elan en blijven we inzetten op Erfgoedklasbakken, vipactiviteiten en digitaal lesmateriaal op Erfgoedwijs. Zo willen we nog meer klassen in Vlaanderen en Brussel warm maken voor erfgoed. We hopen daarbij opnieuw op u te mogen rekenen.

Verras leerkrachten met uw aanbod op Cultuurkuur.be

Vanaf volgende week kunt u het programma voor de Erfgoedweek verkennen op Cultuurkuur.be/erfgoedweek. Hiermee schakelt FARO de onderwijscommunicatie naar een hogere versnelling en contacteren we, samen met de erfgoedcellen, lokale coördinatoren en andere erfgoedorganisaties actief de onderwijspartners en scholen in Vlaanderen en Brussel. 

Wil u uw aanbod ook mee in die communicatie? Registreer uw activiteit dan zo snel mogelijk via inschrijven.erfgoeddag.be.

Nog op zoek naar inspiratie voor een onderwijsactiviteit?

U kunt uw onderwijsactiviteit van de vorige editie gerust hernemen. Zo zorgt u ervoor dat heel wat meer klassen kunnen genieten van uw unieke aanbod. Ondertussen deed u ook al wat meer ervaring op en misschien wil u de activiteit verder bijschaven. Heeft u zin om een 'beestige' activiteit te organiseren, passend binnen het thema van Erfgoeddag 2023? Ook dat kan!

FARO denkt graag met u mee

Twijfelt u nog aan uw aanbod en kunnen wij u hierin ondersteunen? Neem dan gerust contact op met Eva Begine (eva.begine@faro.be) of kom naar de vragenmomenten op 13 december en 26 januari. Inschrijven kan hier.

Inspiratiebrochure Erfgoeddag 2023

Op zondag 23 april komt u gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. Dan draagt Erfgoeddag als thema 'Beestig!'. Activiteiten tussen 17 en 28 april, tijdens de Erfgoedweek, richten zich op scholen.

Deelnemen als erfgoedwerker
Deelnemen als leerkracht 

Foto: Erfgoeddag 2022 in Antwerpen © Wim Hadermann

Michelle Van Meerhaeghe