Stiftenactie en een workshop: hoe zet u uw Erfgoeddagactiviteit in de kijker?

Erfgoeddag 2022 in Mechelen © Hans maakt een foto

Op donderdag 23 maart lanceert FARO het programma voor Erfgoeddag 2023 op www.erfgoeddag.be. Tegelijkertijd starten we ook de nationale pers- en publiekscampagne op. Wilt u dat uw aanbod ook lokaal opvalt? Dan reiken we u graag enkele tips aan. Heeft u zelf ook een tip? Laat het ons weten, dan voegen we hem toe aan dit overzicht.

Workshop influencers uitnodigen

Heel wat communicatiemedewerkers zijn op zoek naar manieren om influencers (letterlijk: beïnvloeders) online mee in te zetten in de communicatie over hun aanbod. Wat als we die zoektocht nu eens samen aanpakken? Eind deze maand start FARO daarom een splinternieuwe workshopreeks, volledig op uw maat ontwikkeld.

We komen drie keer samen onder begeleiding van Lobke Gielkens, experte influencersmarketing bij I Like Media. Tijdens deze vorming wordt het duidelijk hoe influencerscampagnes ook voor uw organisatie, groot of klein, haalbaar zijn. We voorzien begeleiding op maat en er is ruimte voor vragen, feedback en uitwisseling. 

  • Sessie 1 | Introductie in influencersmarketing
    Woensdag 29 maart 2023, 9.30 - 13.30 uur bij FARO
  • Sessie 2 | Terugkoppelingsmoment eerste contacten
    Donderdag 6 april 2023, 10.00 - 12.00 uur online via MS Teams 
  • Sessie 3 | Laatste tips of vragen en voorbereiding rapportage
    Maandag 17 april 2023, 13.00 - 17.00 uur bij FARO

Schrijf snel in via faro.be/kalender.

Stiftenactie in de webshop

Stiften 'Dit is erfgoed' - Erfgoeddag

Telt u bezoekers op Erfgoeddag via het uitdelen van een gadget? Of wil u niet met lege handen in een klas aankomen tijdens de Erfgoedweek? Dan komen de Erfgoeddagstiften goed van pas. U kunt de stiften als volgt inzetten:  

Tijdens uw bezoek aan een klas
Gebruik de stiften als opener van uw Erfgoedklasbakuurtje. Brainstorm over thema’s zoals: wanneer is iets erfgoed volgens de leerlingen? Aan welke criteria moet erfgoed volgens hen voldoen? Wat zouden ze later aan hun kleinkinderen willen vertellen over hun schooltijd? Wat vinden ze zelf de moeite waard om te bewaren?

Wanneer leerlingen langskomen in uw organisatie
Geef de leerlingen een tastbare herinnering mee na hun bezoek. Een stift die ze bij elk vak kunnen gebruiken, en over verschillende lesdomeinen heen. 

Als ondersteuning bij uw publieksactiviteiten op zondag
Gebruik de stiften om uw Erfgoeddag-bezoekers op zondag te tellen, als bedanking voor uw medewerkers nadien of om tijdens gegidste rondleidingen mee aan de slag te gaan.  

Extra fijn! Wanneer u een bestelling stiften plaatst, dan voegen we daar gratis 10 sets wenskaarten aan toe. Om uw collega's mee te bedanken, om uit te delen aan bezoekers of om als cadeautje te bezorgen aan uw vrijwillige medewerkers. Want het knappe werk dat iedereen verzet, dat verdient een bedankje!

Promotiemateriaal

Het is niet meer mogelijk om drukwerk te bestellen, die deadline was op 3 maart. Maar tot 12 april kunt u wel nog buttons, vlaggen, stiften en wegwijzers bestellen. We bieden u ook heel wat campagnemateriaal aan dat u gratis kunt downloaden. Hiermee kunt u uw Erfgoeddag- en Erfgoedweekactiviteit in de kijker zetten via uw website, e-mailverkeer en sociale media.

Wedstrijd voor leerkrachten: boek een Erfgoedklasbak en win een bordspel

Nog op zoek naar matches voor uw aanbod tijdens de Erfgoedweek? Dan is deze actie interessant om door te mailen naar de leerkrachten in uw netwerk of regio. Formule: een leerkracht spreekt met u een concreet moment af en bezorgt FARO een screenshot van de bevestiging. We mogen maar liefst twintig bordspelen van het spel This is not a game uitdelen: tien Nederlandstalige, vijf Franse en vijf Engelse versies. Ook in de les vreemde talen kunt u dus met het spel aan de slag! Mail de bevestiging naar info@erfgoeddag.be.

Timing komende maanden

Heeft u vragen, feedback, suggesties? Bel of mail naar Eva Begine en Michelle Van Meerhaeghe via info@erfgoeddag.be of 02 213 10 74. We denken graag mee na!

Foto cover: Erfgoeddag 2022 in Mechelen © Hans maakt een foto

Michelle Van Meerhaeghe