Maak samen met minister Jambon leerlingen warm voor erfgoed

Scholengroep in Tuin van Kina © Jeroen Willems

FARO nodigt op 3 februari alle Erfgoedklasbakken en educatieve medewerkers uit voor een dag vol boeiende workshops en gesprekken. Ook cultuurminister Jan Jambon en onderwijspartner Oetang zijn van de partij. En u, u komt toch ook?

Erfgoedklasbakken!

Vorig jaar brachten maar liefst 385 Erfgoedklasbakken hun verhaal in een lagere- of secundaireschoolklas tijdens de eerste editie van de Erfgoedweek. Zo'n 8.000 leerlingen kregen zo les van een of meerdere collega's uit de erfgoedsector. Op faro.be/erfgoedweek leest u er meer over.

Uit de evaluatie bleek dat leerkrachten en leerlingen uw inspanningen ten zeerste op prijs stellen. En eigenlijk mag dat geen verrassing heten: Erfgoedklasbakken toonden niet alleen hun expertise en passie, maar waren ook didactisch voorbereid om zo'n lesuur over te nemen. Daarom gaan we graag op dit elan verder.

Welkom op de kick-off op 3 februari

Samen met FARO-Erfgoedklasbak en -directeur Olga Van Oost maken we er een dag van die u niet wil missen. Deze kick-off is hét moment om inspiratie op te doen, uw idee scherp te krijgen en kennis te maken met nieuwe werkvormen voor in de klas. U leert uit ervaringen van uw collega’s, maar krijgt eveneens nuttige tips aangereikt van leerspecialisten Oetang Learning Designers. En, zoals gezegd, komt minister Jan Jambon u persoonlijk feliciteren en aanmoedigen.

Benieuwd? Verken het programma en schrijf vandaag nog (gratis) in!

Verder lezen over dit format?

Ondersteuning

Inspiratie 

Erfgoeddag 2023 © FARO

Op zondag 23 april komt u gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. Dan draagt Erfgoeddag als thema 'Beestig!'. Activiteiten tussen 17 en 28 april, tijdens de Erfgoedweek, richten zich op scholen.

Deelnemen als erfgoedwerker
Deelnemen als leerkracht 

Foto: Scholengroep in Tuin van Kina © Jeroen Willems

Michelle Van Meerhaeghe