Laatste kans! Schrijf nu in voor Erfgoeddag 2019

Erfgoeddag in Bokrijk

Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19e editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, meesterschap, leren en maken in Vlaanderen. U heeft nog tot vrijdag 11 januari 2019 de tijd om uw activiteit in te dienen! Inschrijven verloopt via inschrijven.erfgoeddag.be

Hebt u last minute nog inspiratie nodig? We delen graag enkele inspiratiebronnen met u.

Stemmen uit de sector

Breng ambacht dichtbij en laat bezoekers op Erfgoeddag 2019 echt voelen aan het vakmanschap. Of doe op 28 april 2019 eens zot en ga over het muurtje kijken. Drie collega's van Texture, MIAT en stadsmuseum Lokeren geven u via het FARO-YouTubekanaal tips voor een fijne Erfgoeddag-activiteit

Vakmanschap in beeld

Vakmensen oefenen hun vak met veel passie en trots uit. En laat nu net die passie en trots, dat vakmanschap en die vakkennis de rode draad zijn van Erfgoeddag 2019. Het evenement biedt een uitgelezen kans om deze vakmensen aan het woord te laten. Met een nieuwe filmpjesreeks bieden we u alvast bakken inspiratie die u kan gebruiken bij het verder vormgeven of afwerken van uw Erfgoeddagactiviteiten.

Literatuurtips

Kent u de publicatie Virtuoos? Ervaringen en visies van vakmensen staan erin centraal. Het werd in 2014 gepubliceerd als resultaat van een project van Werkplaats Immaterieel Erfgoed en verschillende andere partners.

FARO-directeur Marc Jacobs stelde samen met Marianne Vanbellinghen eind vorige eeuw een uitgebreide leeslijst samen over ambachtsgilden. U kan die via deze link downloaden.

De jaarlijkse papieren Erfgoeddag-inspiratiebrochure kent u vast al. Maar wist u dat u die brochure ook digitaal kan inkijken?

Inschrijven Erfgoeddag 2019

Vragen over uw deelname? Neem contact op met de coördinatie Erfgoeddag via info@erfgoeddag.be of 02 213 10 81.

We helpen u graag verder.

Bijkomende ondersteuning

  • Hier kan u enkele veel gestelde vragen over het inschrijvingssysteem terugvinden. 
  • Hier publiceerden we een diepgaande handleiding over hoe u kan inloggen, inschrijven en een activiteit aanpassen. 
  • Schrijft u toch liever in per post of e-mail? Dan kan dat door ons dit formulier te bezorgen.

Foto: Sfeerbeeld inspiratiesessie Erfgoeddag in Openluchtmuseum Bokrijk, (c) FARO

Michelle Van Meerhaeghe