Erfgoeddag & onderwijs. Dat smaakt naar meer!

Les propagandatechnieken door het ADVN © Erfgoedlab Antwerpen

Na 21 edities organiseerde FARO in 2022, naast de vertrouwde Erfgoeddag op zondag, voor het eerst een Erfgoedweek. Benieuwd hoe we die − samen met de erfgoed- en onderwijssector − ervaren hebben? In een splinternieuwe publicatie blikken we terug op deze Erfgoedweek.

U versterken in uw educatieve werking

We zoomen in op concrete voorbeelden en brengen ervaringen samen. Een grootschalig experiment als dit vraagt bovendien om evaluatie en reflectie. Hoe werd de week ervaren door erfgoedpartners en leerkrachten? Bracht de Erfgoedweek hen dichter bij elkaar, zoals we voor ogen hadden? Welke lessen zijn er te trekken? En vooral: wat nemen we mee naar de toekomst én een volgende Erfgoeddag-editie?  

Deze publicatie richt zich tot erfgoedwerkers die mee de schouders zetten onder de eerste editie van de Erfgoedweek. Maar laat dit ook een warme uitnodiging zijn aan iedereen die zin heeft om in de toekomst mee actie(s) te ondernemen en die meer wil inzetten op de samenwerking met onderwijs tout court.

We hopen dat deze publicatie u mag versterken in uw educatieve werking, u inspireert voor een volgende deelname aan de Erfgoedweek (jawel!) en u motiveert om het jonge publiek nog meer dan ooit te betrekken − op Erfgoeddag, maar graag natuurlijk het hele jaar door. 

U kunt de publicatie via deze link downloaden.

Meer getuigenissen over de samenwerking met het onderwijs

Erfgoeddag 2023: Beestig!

Van vleermuis, werkpaard en schoothond tot en met de grote boze wolf, de ekster op de galg, de eerste zwaluw, de zwarte weduwe of de immer naarstige houtworm: op zondag 23 april 2023 komt u gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. Dan heeft Erfgoeddag als thema 'Beestig!'

Ook de doelgroepwerking met het onderwijs blijven we dus aanhouden. In de week voor en/of na Erfgoeddag nodigen we u opnieuw uit om een aanbod voor scholen te ontwikkelen. Vanaf september bieden we u graag inspiratie en ondersteuning aan met een inspiratiebrochure en een vormingsaanbod.  

Feedback en verdere suggesties zijn steeds welkom op  info@erfgoeddag.be. Meer informatie over FARO of Erfgoeddag leest u hier

Foto: Les propagandatechnieken door het ADVN © Erfgoedlab Antwerpen

Michelle Van Meerhaeghe