Erfgoedberoepen in beeld

Cameraman van TV-piraat 'Crailo', CC-BY-SA, Gooi en Vecht Historisch via Europeana.

Dit voorjaar gingen opnieuw enkele studenten op verkenning in de cultureel-erfgoedsector. Tijdens een intensieve driedaagse brachten we de jongeren heel wat basisbegrippen bij voor een vliegende start in de erfgoedsector. De kers op de taart? Een namiddag meelopen in de job van een erfgoedwerker. Ze maakten twee beroepenportretten die we in dit blogartikel graag aan u voorstellen. 

  Beroepenportretten

  In de cultureel-erfgoedsector zijn heel wat vakmensen aan de slag. Om die rijkdom aan vakkennis en gedrevenheid in beeld te brengen, stuurden we in 2019 vijftien jongeren op pad voor een videoreeks over beroepen in de erfgoedsector. Dat werd een geslaagd initiatief, dus knoopten we hier in 2020 een vervolg aan. U kunt alle portretten ontdekken op het  YouTubekanaal van FARO.

  Productiemedewerker in het S.M.A.K.

  Leerkracht-in-spe Brent De Laet en geschiedenisstudent Robby Trippaers gingen langs bij het S.M.A.K. In dit filmpje vertelt Bjorn Heyzak over zijn eerste ervaringen met het museum, over wat zijn job nu precies inhoudt en aan welke tentoonstelling hij het liefst meewerkte.

   Educatief medewerker in 't Grom

   Een job als educatief medewerker, die ziet er geen twee dagen hetzelfde uit. Dit mochten studentes Joline Van Assche en Naomi Vonck aan den lijve ondervinden. Ze legden hun oor te luister bij Lies Van Rompaey, educatief medewerker in ‘t Grom te Sint-Katelijne-Waver.

    

   Snuister zeker ook eens door de blogreeks die de deelnemers aan de eerste editie van het bootcamp schreven. U leest er hun bevindingen over het bootcamp en de ontmoetingen.

   Foto: Cameraman van TV-piraat 'Crailo', CC-BY-SA, Gooi en Vecht Historisch via Europeana.

   Michelle Van Meerhaeghe