Drie beestige boekenlijsten

Fabel van de schildpad en de haas, Aegidius Sadeler (II), naar Marcus Gheeraerts (I), 1608. Publiek domein via Rijksstudio

Roodkapje en de boze wolf, Animal Farm of Anansi de spin ... Het is duidelijk: er bestaan 1.001 verhalen met dieren in de hoofdrol. Naar aanleiding van de beestige Erfgoeddag en Vlaanderenleestdag op zondag 23 april 2023 bracht Iedereen Leest een reeks verhalen samen die in heel wat bibliotheken te vinden zijn. Handig om in een handomdraai verhalen te sprokkelen voor een voorleesmoment. Snuister door de lijst op boekenzoeker.be.

Fragment uit themapagina op Boekenzoeker.be
Fragment uit themapagina op Boekenzoeker.be
Fragment uit themapagina op Boekenzoeker.be
Fragment uit themapagina op Boekenzoeker.be
Fragment uit themapagina op Boekenzoeker.be

Vlaanderenleestdag en Erfgoeddag combineren?

Op zondag 23 april vindt de allereerste editie plaats van Vlaanderenleestdag. Die dag maakt deel uit van de communicatiecampagne 'Vrienden voor het Lezen - Samen voor een Leesoffensief' van de Vlaamse overheid. Iedereen wordt opgeroepen om die dag mee te vieren en te lezen, en zo lezen meer zichtbaar te maken. Want zien lezen, doet lezen. 

Het is op 23 april niet alleen Vlaanderenleestdag, maar uiteraard ook Erfgoeddag. Het Erfgoeddagthema 'Beestig' leent zich heel goed om met boeken aan de slag te gaan. Meteen dan ook een warme uitnodiging om op Erfgoeddag een leesactiviteit te organiseren, klein of groot, rond het thema dierenverhalen. Beestige boeken ontdekken in de bib, een familiespeurtocht langs beestige verhalen of beestige prijzen voor wie een eigen illustratie maakt bij een dierenverhaal? Er is heel wat mogelijk.

Inschrijven voor Erfgoeddag kan nog, en doet u via https://inschrijven.erfgoeddag.be. De deadline voor opname in papieren communicatie is al even gepasseerd, maar uw aanbod wordt wel nog mee opgenomen in de digitale communicatie van alle partners.

Nog meer boekentips

Foto: Fabel van de schildpad en de haas, Aegidius Sadeler (II), naar Marcus Gheeraerts (I), 1608. Publiek domein via Rijksstudio

Michelle Van Meerhaeghe