Deel uw historische schat met Davidsfonds

Nachten van de Geschiedenis 2021 © Davidsfonds - Sam Vanallemeersch

Jaarlijks zet Davidsfonds een week lang geschiedenis in de kijker tijdens de Nachten van de Geschiedenis. Davidsfonds-afdelingen over heel Vlaanderen en Brussel organiseren dan talrijke lezingen, rondleidingen en andere activiteiten. Zo realiseren ze samen een van de grootste historische evenementen van Vlaanderen. Van 8 tot en met 14 maart staat de volgende editie voor de deur, met als thema 'Schatten'.

Op zoek naar schatten

Omdat corona heel wat roet in het eten gooit, wil Davidsfonds zijn vrijwilligers op weg helpen met een platform vol filmpjes waarin historici, curatoren, archivarissen en geschiedenisfans kort vertellen over een historische schat. Op die manier delen zij een hele week lang schatten van over het hele land met een breed publiek.

Hiervoor is Davidsfonds op zoek naar uw medewerking: neemt u ook een filmpje op waarin u vertelt over een of meerdere historische schatten?

Interesse?

Maak een korte opname met uw smartphone of camera en bezorg het resultaat aan Marjolein Goris via marjolein.goris@davidsfonds.be. Deelnemen kan tot 19 februari.

Foto: campagnebeeld Nachten van de Geschiedenis © Davidsfonds - Sam Vanallemeersch

Michelle Van Meerhaeghe