Brugdag of bruggenbouwers?

Brug

Simona Pinton en Lauso Zagato (Universiteit van Venetië) gaan op 30 april samen met u in gesprek over het belang van de Kaderconventie van Faro (2005) op erfgoedbeleid in uw gemeente, Vlaanderen, Italië, Europa en de wereld. Maak de brug naar toekomstig erfgoedbeleid en -praktijk!

Twee Europese topspecialisten over de Faro-conventie in plaats van een

Dat de topspecialist Lauso Zagato op 30 april 2018 in het kader van de door Herita en FARO georganiseerde lezingenreeks Thank Europe it's Monday komt, wist u al. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste denkers en commentatoren over Europese erfgoedconventies en nationale wetgeving (in het bijzonder in Italië). Zijn collega, Simona Pinton, ook professor aan de Università Ca’ Foscari Venezia komt hem versterken en in een duopresentatie delen ze hun kennis over de ontwikkelingen en het potentieel van erfgoedbeleid en -wetgeving in Europa. Daarbij besteden ze aandacht aan recente ontwikkelingen in Italië maar ook in Vlaanderen.

Wie beide professoren op 30 april aan het werk wil zien of met hen in discussie wil gaan, kan zich inschrijven via de FARO-kalender, er zijn nog vrije plaatsen.

De duolezing kadert in de reeks lezingen georganiseerd door FARO en Herita in het kader van het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Meer info over deze reeks vindt u hier.

TIP! Het nieuwste boek van Zagato en Pinton is nu gratis online beschikbaar. In dit blogbericht leest u er meer over.

Marc Jacobs
Directeur
Sectorcoördinator organisaties met een landelijke dienstverlenende rol
Sectorcoördinator borgen van immaterieel cultureel erfgoed
T
02 213 10 63