Zin in participatie? Kom naar het infomoment Participatiedecreet!

La Rose Blanche

Wie vandaag erfgoed zegt, zegt ook participatie. Participatie werd immers de vijfde functie binnen het Cultureel-erfgoeddecreet. Reeds verschillende jaren kunnen onder het Participatiedecreet projectaanvragen worden ingediend die kansengroepen op weg helpen naar het cultuur-, jeugdwerk- of sportaanbod. Ook initiatieven die uitgaan van kansengroepen vinden er een plek. Onder kansengroepen wordt verstaan: personen met een handicap, gedetineerden, personen in armoede, personen met een diverse etnisch-culturele achtergrond en gezinnen met kinderen.

Om de mogelijkheden van het Participatiedecreet voor de cultureel-erfgoedsector in de verf te zetten, organiseren Heemkunde Vlaanderen, FARO en Demos een infomoment op dinsdag 13 maart in Mechelen.

Tijdens dit infomoment krijgt u toelichting bij het Participatiedecreet en stellen enkele projecten zich voor. Vervolgens wordt er in interactieve sessies dieper ingegaan op de criteria om een projectaanvraag in te dienen. Wie al broedt op een idee, of een voorlopig project wil aftoetsen, kan dat ook die dag doen. Deelname is gratis, inschrijven echter verplicht.

Meer informatie vindt u op de website van Demos, waar u zich ook kan inschrijven.

Foto: Jessica Hilltout

Katrijn Dhamers
participatie
Infodag