Projectoproepen migratie

Refugee Life

Het Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF) is een financieel instrument van de Europese Commissie gericht op een efficiënter beheer van migratiestromen en de versterking en ontwikkeling van een gemeenschappelijke aanpak van asiel, migratie en integratie. Binnen het AMIF programma worden twee projectoproepen gelanceerd.

AMIF Integratiepact: Projectoproep ter bestrijding van racisme en discriminatie van personen uit derde landen en bevordering van wederzijds respect. Deadline: 30 maart 2018.

Deze oproep heeft als doel om directe en indirecte discriminatie van personen uit derde landen te bestrijden en wederzijds respect te bevorderen. Concreet wil men via een integratiepact een breed draagvlak scheppen en zoveel mogelijk organisaties stimuleren om acties te nemen die discriminatie op basis van nationaliteit, zogenaamd ras en afkomst bestrijden en wederzijds respect bevorderen.

Via de eerdere oproep 'Integratiepact: inhoudelijke omkadering en ondersteuning' is een koepelstructuur opgericht die instaat voor de regie van het Integratiepact, de vzw Integratiepact.

Projectoproep om actief en gedeeld burgerschap bij derdelanders te versterken. Deadline: 16 maart 2018. Deze oproep heeft als doelstelling om actief en gedeeld burgerschap bij derdelanders te versterken.

Foto: Tom Albinson, CC BY-ND 2.0

Katrijn Dhamers