Oproep projecten voor het Impulsfonds voor het Migrantenbeleid

Was de oproep om van 2011 het jaar te maken van een toenadering tussen inburgering en erfgoed nog niet helemaal doorgedrongen in de cultureel-erfgoedsector, nu is er de oproep voor het indienen van projecten voor het Impulsfonds voor het Migrantenbeleid.

Als een van de prioriteiten staat daarin het bevorderen van het samenleven in diversiteit. De cultureel-erfgoedsector heeft tot op heden nagenoeg niet de weg gevonden naar dit instrument. Misschien nu wel door een creatieve samenwerking?

Het Impulsfonds voor het Migrantenbeleid subsidieert jaarlijks vernieuwende projecten die de maatschappelijke integratie van personen van vreemde nationaliteit of herkomst bevorderen. Met deze subsidies wil het Fonds de inschakeling en participatie bevorderen van personen van vreemde herkomst, met bijzondere aandacht voor nieuwkomers en vrouwen.

Voor 2011 heeft Vlaanderen gekozen voor de volgende prioriteiten:

  • Verbeteren van de onderwijspositie, bevorderen van de toegang tot onderwijs en Nederlandse taalstimulering;
  • Verbeteren van de opleidingskansen en arbeidsmarktpositie, bevorderen van de toegang tot en de slaagkansen op de arbeidsmarkt en in het ondernemerschap;
  • Bevorderen van het samenleven in diversiteit.

Voor Vlaanderen zijn er prioritaire actiezones bepaald: de steden Gent, Antwerpen en het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad kunnen projecten indienen, alsook een aantal geselecteerde gemeenten.

Het aanvraagformulier moet online ingediend worden, dit kan tot en met 13 mei 2011.

Alle informatie over de oproep, een lijst van eerder goedgekeurde initiatieven en de modaliteiten kan u nalezen op de betreffende website van de Vlaamse overheid.

Katrijn Dhamers
fondsen
integratie
Opening / lancering