Meerstemmigheid: tijd om te doen!

Foto: Younes van de Broeck / Club van 300

De deelnemers aan de Club van 300 zijn een frisse wind in de culturele en creatieve sector. Makers en cultuurprofessionals die in hun grondhouding vernieuwing en verandering teweegbrengen in een sector die roept om diversiteit én inclusie en die vooral 'durven doen'. In deze vierde editie van De Club van 300 laten de sprekers zich inspireren door het gelaagde statement 'Jouw periferie of mijn centrum'. Ze vertellen openhartig over hun werk(wijze) en uitdagingen. De vierde editie is een samenwerking tussen De Club van 300 en DE Studio.

Gasten:

  • Raul Balai, kunstenaar, woont en werkt in Amsterdam
    Het visuele vocabulaire en het conceptuele framework dat Balai toepast, zijn gevormd door het samenspel van schilderen, graffiti, grafisch ontwerp, illustratie en fotografie.  Zijn focus ligt op thema’s als culturele botsingen, hybriditeit, uitwisselingen en transformaties. Hij heeft gewerkt aan de exposities Zwart en Revolutionair (2017/2018) en Onze Tori (2018-2019) bij The Black Archives in Amsterdam. Ook is hij onderdeel van de denktank van het Rijksmuseum voor de slavernij-expositie van 2020.
  • Adinda Van Geystelen, directeur kunsthal Extra City, Antwerpen
    Van Geystelen werd eind 2016 aangesteld als nieuwe directeur van kunsthal Extra City. Extra City wil nieuwe verbindingen stimuleren tussen hedendaagse (inter)nationale beeldende kunst en kunstenaars, onderzoekers en stadsbewoners. Er wordt geëxperimenteerd met een innovatief organisatiemodel dat moet zorgen voor meer diversiteit, gelaagdheid, actualiteit en dynamiek in het artistieke programma en dat voor de curatoren en kunstenaars extra denk- en ademruimte moet creëren in de stad. 
  • Younes/Spitler, Antwerps sociaalkritisch beeldend kunstenaar
    Zijn maatschappelijk engagement zet hij om in tekeningen, cartoons, murals, muziek, toneelvoorstellingen. Als Spitler tracht hij zijn skills voornamelijk om te zetten in de stem van mensen die nauwelijks gehoord worden via Spoken Word, Slam Poetry en Rap. Younes is bezieler van het collectief De Loods des Doods, een werkplaats voor gelijkgestemde mensen die werken aan de donkerdere kanten van het kunstspectrum en is oprichter van een kunststroming genaamd het fokovisme, waarmee hij de wereld van de klassieke kunststromingen probeert te doorbreken.

De Club van 300 is een groep van creatieve en kritische geesten die het hoog tijd vinden voor nieuwe narratieven, een bredere blik en echte verandering in de culturele sector. Deze vierde bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 september 2019, 19.00 - 22.30 uur, in DE Studio, Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen. Inschrijven kan via deze link.

Een initiatief van het Fotomuseum, Modemuseum en Diva.

Foto: Younes van de Broeck / Club van 300

Katrijn Dhamers