Hoe monitort u de bewaaromstandigheden van uw collectie bibliothecair en documentair erfgoed?

Meetapparatuur voor bewaaromstandigheden in een collectie. Foto: FARO

Hoe monitort u de bewaarcondities in uw organisatie? De Vlaamse Erfgoedbibliotheken en FARO zijn benieuwd naar uw aanpak.

Elke erfgoedprofessional weet het: goede bewaaromstandigheden zijn cruciaal om ons waardevolle erfgoed door te kunnen geven aan de volgende generaties. Een doordachte monitoring van die omstandigheden is daarbij een noodzakelijke voorwaarde. Maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan, zeker nu veel collectiebeheerders en behoudsmedewerkers noodgedwongen thuis zitten omwille van de coronamaatregelen. En wat doet u als u vaststelt dat de gegevens afwijken van uw streefwaarden?

Laat ons weten hoe uw organisatie dit aanpakt en neem enkele minuten de tijd om de online bevraging in te vullen tegen 31 mei. Hartelijk dank!

Geïnteresseerd in dit thema?

Hou dan dinsdag 6 oktober 2020 vrij in uw agenda. Op die dag vindt in DIVA in Antwerpen een bijeenkomst plaats van de collegagroep Behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed. We hebben het dan uitgebreid over hoe u de bewaaromstandigheden van uw collectie kunt monitoren.

Meer info volgt later via onze website en sociale media.

Foto: meetapparatuur voor bewaaromstandigheden in een collectie. Foto: FARO

Jürgen Vanhoutte