Onderzoeksdag voor studenten en professionals conservatie-restauratie

La Boverie

My big Research in a tiny Speech

Met welke onderzoeksprojecten zijn studenten uit de opleiding conservatie-restauratie zoal bezig? En hoe verloopt hun onderzoek? Eind 2018, op 11 december, verwelkomt SHAKE in Conservation in La Boverie (Luik) studenten, professionals en pas afgestudeerden op de Student Research Day.

Onder het motto 'My big Research in a tiny Speech' biedt het evenement ruimte aan professionals om meer te leren over de onderzoeksprojecten in de opleiding conservatie-restauratie. Voor studenten en pas afgestudeerden is het een unieke kans om professionele en constructieve input te krijgen over hun onderzoeksproject. Bovendien is de onderzoeksdag ook een gelegenheid voor professionals en studenten om elkaar te leren kennen, te discussiëren en hun onderzoek/praktijk te verrijken.

De Student Research Day wordt georganiseerd door SHAKE in Conservation, met de ondersteuning van La Boverie en de Echevinat de la Culture de la Ville de Liège en in samenwerking met de drie erkende scholen met een opleiding conservatie-restauratie: ENSAV La Cambre, ESA Saint-Luc Liège en UAntwerpen.

Oproep voor papers en registratie

Momenteel loopt er een oproep voor het inzenden van bijdragen. Meer daarover vindt u hier. Inschrijven voor het evenement zelf kan vanaf augustus. Meer informatie kan u terugvinden op de website van SHAKE in Conservation.

SHAKE?

SHAKE in Conservation, Sharing Knowledge and Experience in Conservation, is een non-profitorganisatie die zich voornamelijk richt op het verbinden van conservatoren, zowel studenten als afgestudeerden, op alle gespecialiseerde vakgebieden. De organisatie staat open voor alle erfgoedprofessionals.

Meer informatie over SHAKE in Conservation vindt u op de website van de organisatie en in het eerstvolgende Bulletin van BRK-APROA. Daarin leest u onder meer een interview met de leden van SHAKE in Conservation.

Foto: La Boverie. (c) Rudy Ricciotti, Bureau pHD, Marc Verpoorten, Stad Luik

Julie Lambrechts