Europees project ‘crowdfunding4culture’ lanceert bevraging

In opdracht van de Europese Commissie (DG Onderwijs en Cultuur) start een pilootproject over 'Crowdfunding voor de Culturele en Creatieve Sectoren: een kickstart voor de culturele economie'. Het project ontwikkelt onder meer een website, die als doel heeft om een informatiehub te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in crowdfunding. U kan er informatie vinden over de verschillende modellen en platformen, ervaringen van anderen met crowdfunding, en tips en tricks over de organisatie van een goede crowdfundingcampagne. Meer informatie over het project vindt u hier.

Als eerste fase van het project voert IDEA Consult een enquête uit bij culturele en creatieve professionals in heel Europa om hun mening en hun ervaringen te horen m.b.t. crowdfunding, ook als ze nog niet aan crowdfunding hebben gedaan. Deze enquête (in EN/FR/DE) kan vanaf nu ingevuld worden op www.crowdfunding4culture.eu.

Volg het project ook op Twitter en Facebook voor laatste updates.

Ook in Vlaanderen beweegt er wel wat rond crowdfunding. Zo heeft de Vlaamse Erfgoedbibliotheek met de steun van de Vlaamse overheid een toolbox over crowdfunding ontwikkeld, die u kan vinden op de website www.velekleintjes.be.

Jeroen Walterus