VUB start postgraduaat Connoisseur van de Schone Kunsten

De Vrije Universiteit Brussel start in het academiejaar 2013-2014 een tweejarige opleiding tot connoisseur, oftewel kenner van de schone kunsten. Het programma is gebaseerd op de laatste ontdekkingen in neurowetenschappen, materiaalanalyses, kunstgeschiedenis, recht, sociologie en de economie van de kunstmarkt.

Het postgraduaat Connoisseurship is bedoeld voor experts die in de wereld van kunst en musea werkzaam zijn, of die daar willen werken. Studenten zijn veilingmeesters, museummanagers, kunsthandelaars, kunstadviseurs, beleidsmakers, advocaten, magistraten, artiesten, verzamelaars of gewoon kunstliefhebbers die hun kennis nog verder willen bijvijlen en aanscherpen.

Naast het tweejarige academische programma krijgen zij een intensieve zomerschool in Roemenië, elk jaar zes weekends (van vier dagen) in kunstencentra van Brussel, Gent, Parijs, Maastricht (TEFAF) en Wenen. Zij krijgen onderricht in kunstgeschiedenis, laboratoriumtechnieken, authentificering, intellectueel eigendom, communicatie in een geglobaliseerde kunstmarkt en nog talloze andere onderwerpen. De opleiding wordt afgesloten met een thesis.

Jacqueline van Leeuwen
Vrije tags
erfgoedgeleerden; connoisseur; kunstkenner; postgraduaat
Trefwoorden
Vorming en opleiding
Type
Cursus
Sectoren
Musea