Leer bij met de Erfgoedwijzer

Leren met de Erfgoedwijzer. Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Dat onze nieuwe Erfgoedwijzer een schat aan praktische tips bevat, had u vast al begrepen. Maar wist u ook dat dit instrument nauw verbonden is met het FARO-vormingsaanbod?

Verkenner

Neem nu onze verkennerscursus, speciaal ontwikkeld voor startende erfgoedwerkers. FARO organiseert jaarlijks twee edities waarop beginners elkaar ontmoeten en ervaringen delen. De volledige syllabus van deze vorming staat online op de Erfgoedwijzer, compleet met fijne filmpjes van onze lesgevers. Aangezien de verkennerscursus altijd snel volzet is, kan wie uit de boot valt alvast starten met de basisinformatie. Zo kunt u ook via zelfstudie uw kennis bijspijkeren.

Basiscursussen

Naast de verkenner organiseert FARO ook een reeks basiscursussen. Zo start begin oktober de basiscursus behoud en beheer. De lesgevers van deze boeiende reeks hebben hard gewerkt om hun materiaal op de Erfgoedwijzer te zetten. Tijdens de bijeenkomsten verwijzen ze naar de online informatie. Zo leren de deelnemers meteen hoe ze kunnen werken met dit instrument.

Ook voor de basiscursussen die momenteel nog in ontwikkeling zijn, zoals een basiscursus participatie en een basiscursus immaterieel erfgoed, streven we ernaar om de informatie uit de vorming te delen via de Erfgoedwijzer. Deelnemers kunnen zo na afloop van de cursus hun geheugen weer even opfrissen.

Online cursus timemanagement

Tot slot experimenteren we ook met online lesmodules. Zo vindt u op de Erfgoedwijzer een cursus timemanagement terug die u volledig zelfstandig met uw collega’s kunt doorlopen, eenvoudig door elke stafvergadering een thema te agenderen en de module te projecteren. Probeer het zeker uit!

U ziet het: de Erfgoedwijzer is meer dan een kennisplatform, het is voor FARO ook een onmisbare schakel in ons vormingsbeleid.

Logo Erfgoedwijzer

De Erfgoedwijzer is er voor iedereen die als professional of vrijwilliger aan de slag is in de cultureel-erfgoedsector. Een paar muisklikken, en u bent vertrokken. De Erfgoedwijzer biedt u een schat aan informatie en inspiratie waarmee u zo aan de slag kan. Altijd, 24/24 en 7/7 en overal toegankelijk.

Afbeelding: gebaseerd op Gerd Altmann via Pixabay 

Jacqueline van Leeuwen