Laat jongeren proeven van erfgoed tijdens de YOUCA Action Day

Jongeren in actie. Brooke Cagle via Unsplash

Op donderdag 17 oktober 2019 organiseert YOUCA vzw (voordien Zuiddag) voor de veertiende keer de YOUCA Action Day. Meer dan 15.000 jongeren en 8.500 werkgevers engageren zich om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Doe mee!

Logo YOUCA

Hoe?

Post een of meerdere jobs voor een dag in de jobbank van YOUCA. Het loon dat de jongeren die dag verdienen (55 euro), gaat naar projecten van geëngageerde jongeren in België en Guinee. Meer informatie over YOUCA en over de actiedag vindt u in deze brochure.

Waarom? Enkele enthousiaste getuigenissen:

“Op de YOUCA Action Day leer je potentiële jobstudenten kennen. De beste contacteren we nadien. Als een bedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, dan is de YOUCA Action Day een ideaal project. Zo krijg je de kans om jouw bedrijf op een positieve manier te presenteren." - Wouter Torfs, CEO Torfs Schoenen.

“De YOUCA Action Day is niet enkel een belangrijk initiatief voor jongeren. Bedrijven hebben er ook baat bij. Jongeren vormen immers een bron van voortgang en vernieuwing voor organisaties. Kortom, jongeren hebben heel wat potentieel voor bedrijven en zijn het talent van de toekomst.” - Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder VBO

De voorbije jaren nam ook FARO deel aan deze actie. In 2017 liep Blandine mee met Erfgoeddag. 

Foto: Brooke Cagle via Unsplash

Jacqueline van Leeuwen