Tiende editie Krokuskriebels in 2021

Krokuskriebels in 2021

Van 13 tot 21 februari 2021 viert Krokuskriebels zijn tiende editie. Als museum kunt u mee knallen door in die week extra familievriendelijke activiteiten te programmeren.

Krokuskriebels wil families laten kennismaken met musea en hun aanbod. De Gezinsbond is, al voor de tiende keer, initiatiefnemer en trekker van het evenement. Maar het is dankzij de deelname van zoveel musea - vorige editie stond de teller op 101! - dat het programma telkens niet alleen uitnodigend, maar ook zeer rijk en divers is. Op die manier slagen vele families erin hun eigen weg in het ruime museumlandschap te vinden.   

FARO ondersteunt Krokuskriebels door het organiseren van een aantal digitale inspiratiemomenten over familievriendelijke activiteiten; én door een coachingstraject op te zetten voor musea die deze editie extra aandacht willen besteden aan tieners (10-14-jarigen). Tijdens de vorige editie van Krokuskriebels boden we een gelijkaardig verdiepend traject aan i.s.m. VCOK en VBJK voor musea die activiteiten wilden organiseren voor gezinnen met baby’s en peuters. De basisprincipes van dat traject kunt u er trouwens nogmaals op nalezen via Erfgoedwijzer. Maar dit keer verdienen tieners dus alle aandacht!

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan Krokuskriebels en de begeleidende inspiratiemomenten en/of het coachingtraject? Dan kunt u zich via deze weg alvast aanmelden.

Meer informatie: hildegarde.vangenechten@faro.be

Hildegarde Van Genechten