Studiedag met terugblik op 10 jaar jongerenwerking in het MAS

Opening expo Instinct (c) MAS

Kies* Bijna 150 aanbevelingen voor een MAS in Jonge Handen, kent u dit boekje nog? Het verscheen goed tien jaar geleden en bevatte adviezen voor het toen nog prille MAS bij de opstart van zijn jongerenwerking. Sindsdien, het mag worden gezegd, heeft het MAS getoond dat het deze aanbevelingen wel degelijk ter harte heeft genomen.

Want jongeren en het MAS, ondertussen gaan ze al die tijd oprecht samen hand in hand. Soms met vallen en opstaan. Maar anno 2019 wel met een heel bijzonder ijkpunt, namelijk de volwaardige expo Instinct, die de jongerenploeg van a tot z in handen nam. Voor het museum en de betrokken jongeren een meer dan goede reden om eindelijk eens terug te blikken op al die ervaringen, én om die meteen te delen met collega’s.

Wat hebben het museum en de jongeren geleerd van elkaar? Hoe hebben ze elkaar versterkt? En ook: wat is de volgende stap in de verdere samenwerking? Deze vragen komen aan de orde en de studiedag richt zich tot iedereen die het thema jongerenwerkingen en musea wil uitdiepen, en die wil leren vanuit praktijkervaring en door uitwisseling. Zolang er plaatsen zijn, kan inschrijven nog via dit formulier!

Foto: opening expo Instinct (c) MAS

Hildegarde Van Genechten