Rondleiden in coronatijden: verslag live-sessie

Foto: Sandy Chang via Unsplash

Op 4 september organiseerde FARO een live-sessie over rondleiden in coronatijden. Maar liefst 170 personen schreven zich in. Hieruit leidden we af dat er zeer veel vragen leven, en dat de antwoorden niet altijd even helder zijn.

Cover brochure live-sessie

Mogen we groepen ontvangen? Zo ja, hoe leiden we dan veilig rond? In september ontvangen musea traditiegetrouw heel wat aanvragen van scholen en verenigingen voor rondleidingen. Maar hoe gaan we daar in deze coronatijden mee om? FARO nodigde het Gallo-Romeins Museum, M Leuven, Museum Mayer van den Bergh en S.M.A.K. uit om de vragen tijdens de sessie mee te beantwoorden.

De kennisdeling en -uitwisseling tijdens de sessie werden erg gewaardeerd. Dank aan alle musea en deelnemers om hun ervaringen te delen. Dat is niet alleen bijzonder collegiaal, maar werkt ook heel inspirerend, zo vernamen we uit de reacties. L’union fait la force.

Het verslag van deze sessie kunt u hier downloaden.

COVID-19: informatie voor de cultureel-erfgoedsector

Consulteer voor meer informatie over de coronacrisis de pagina van FARO voor de cultureel-erfgoedsector (roerend en immaterieel erfgoed) en de mensen die er professioneel of vrijwillig aan de slag zijn. We verwijzen naar diverse sectorgidsen, protocollen, aanbevelingen en websites over het COVID-19-virus die relevant zijn voor de cultureel-erfgoedsector. 

Hildegarde Van Genechten