Roadtrip Cultuureducatie 2022

Roadtrip Cultuureducatie © Vitamine C / publiq

Het netwerk Vitamine C van publiq organiseert ook in 2022 opnieuw een Roadtrip Cultuureducatie. En het belooft een boeiende trip te worden langs diverse cultuurhuizen en -praktijken!

De zes bijeenkomsten spitten telkens een ander aspect van cultuureducatie uit, aangebracht door de co-organiserende partners. Zo is er onder meer een bijeenkomst gepland in samenwerking met KMKG omtrent de vraag ‘Hoe omgaan met gevoelig erfgoed?’.

De bijeenkomsten zijn gespreid over het hele jaar. Wie wil deelnemen, koopt een ticket dat geldig is voor alle events én voor alle collega’s in uw organisatie.

Ontdek alle partners en onderwerpen op de website van publiq. De eerstvolgende stops van de roadtrip zijn alvast voorzien op 12 mei en 16 mei:

  • 12 mei 2022 | Hoe meer cultuur en kunst binnenbrengen in buitenschoolse opvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar? Inspiratie uit de filosofie van Reggio Emilia door Jill Pieplenbosch (NL) en praktijkcases uit Vlaanderen. Meer info
  • 16 mei 2022 | In de publieke ruimte met uw publiek én kunstenaars aan cocreatie doen, hoe doet u dat? De organisaties Samba Résille (FR) en MetX (BE) delen hun aanpak en gaan hierover samen met u en de andere deelnemers in gesprek. Meer info

Foto: © Vitamine C / publiq

Hildegarde Van Genechten
cultuureducatie
erfgoededucatie
educatie
publiekswerking
jongeren
kinderen
publieksbemiddeling
Workshop