FARO organiseert nieuwe livesessie over participatie in coronatijden

Foto: Antenna via Unsplash

Bijna exact een jaar geleden deed corona ons allen voor de eerste keer verstillen. Gelukkig bracht het onze erfgoedwerking niet tot stilstand. Integendeel. Digitaal werd er sindsdien behoorlijk veel geëxploreerd, geëxperimenteerd en geïnitieerd. Maar geldt dat ook voor de participatieve praktijken in het erfgoedveld?

Gingen deze initiatieven ook volop voor digitaal? Of bleek dat toch een stap te ver? Ontmoeting lijkt immers cruciaal. Hoe zit het bijvoorbeeld met de talloze jongerenwerkingen van musea? Of de vrijwilligerswerkingen verbonden aan erfgoedcellen of archieven? En hoe verging het projecten die als opzet hadden om interactie met de buurt of andere gemeenschappen aan te wakkeren? 

In een nieuwe livesessie op 16 maart 2021 gaan we op onderzoek uit: we bevragen een aantal collega’s uit het erfgoedveld over hun participatieve werking in coronatijden. Wat loopt nog wel? Op welke manier? Wat heeft men ondertussen proefondervindelijk geleerd? … We zijn ook benieuwd naar de participatieve uitdagingen waar ú mee te maken krijgt: nu, maar ook na corona. Neem deel aan deze sessie en breng ook uw vragen in de groep. Samen weten en kunnen we immers meer.

Meer info en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u hier.

Deze sessie maakt deel uit van een reeks livesessies over de impact van corona, georganiseerd door FARO. Lees hier de verslagen van de vorige livesessies omtrent onder meer online tentoonstellen en rondleiden.

Foto: Antenna via Unsplash

Hildegarde Van Genechten