Erfgoeddag 2021: ga de samenwerking aan met het onderwijs

Stadsmuseum De Plate Oostende, sessie Buurten met erfgoed Secundair Onderwijs, 6 februari 2020 (foto: Hildegarde Van Genechten)

In 2021 focust Erfgoeddag op het thema onderwijs. Een thema met vele invalshoeken, maar zeker een prima gelegenheid om bijvoorbeeld objecten, materialen, kaarten of boeken uit de klaspraktijk van enkele generaties terug in het voetlicht te zetten. Het is een kans om de educatieve missie of werking van uw organisatie te belichten. Of een opportuniteit om ook heel concreet de banden te versterken met leerkrachten en directies!

Wie er wat voor voelt om effectief de samenwerking met leerkrachten aan te gaan, heeft nu de gelegenheid om zich hierin te laten begeleiden in de train-de-trainer Buurten met erfgoed. Daarin wordt u klaargestoomd om als trekker een traject op te starten met diverse lagere scholen in uw eigen gemeente/stad enerzijds én met andere lokale erfgoedpartners anderzijds. Een traject dat uitmondt in diverse activiteiten voor leerlingen en dat hen laat kennismaken met het aanwezige erfgoed in de buurt van de school.

De train-de-trainer gaat dit voorjaar van start en bereidt u voor op een samenwerking met scholen in het volgende schooljaar 2020-2021. Deze samenwerking kan dan bijvoorbeeld uitmonden in een mooie activiteit in het kader van Erfgoeddag 2021!

Lees meer over de train-de-trainer en schrijf nu in, want dit is de laatste oproep!

Foto: Stadsmuseum De Plate Oostende, sessie Buurten met erfgoed Secundair Onderwijs, 6 februari 2020 (foto: Hildegarde Van Genechten)

Hildegarde Van Genechten