Subsidies aanvragen uit de Brexit Adjustment Reserve? Volg het webinar

Pijlen met Brexit en EU, Londen, Westminster. Foto: Tumisu via Pixabay

Wil u verder samenwerken met het Verenigd Koninkrijk? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor een subsidie uit de Brexit Adjustment Reserve (BAR). Dat is een tijdelijke, Europese subsidielijn die de nadelige gevolgen van de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de EU wil beperken en de toekomstige samenwerking en relaties met het land wil verbeteren.

Tijdens een infosessie op 31 maart ontvangt u meer uitleg over de mogelijkheden en voorwaarden waaraan u moet voldoen en hoe u de subsidie kunt aanvragen. Daarnaast worden enkele goede voorbeelden voorgesteld en blijft er nog tijd voor vragen.

Voor wie? Organisaties, vzw’s, kunstenaars, artiesten ... die eerder samenwerkten met het Verenigd Koninkrijk en een negatieve impact ondervinden van de Brexit. Met andere woorden: iedereen uit de culturele en creatieve sectoren die meer informatie wil over de Brexit Adjustment Reserve en snel en efficiënt een project in het Verenigd Koninkrijk wil opstarten met Europese financiering.

Programma

  • 9.30 uur: Inleiding door Myrthe Pieniakowski (Departement Cultuur, Jeugd en Media)  
  • 9.35 uur: Infosessie BAR-middelen door Alexander De Graeve (VLAIO)
  • 9.50 uur: Vragenronde
  • 10.30 uur: Einde

Praktisch

  • Vrijdag 31 maart 2023, van 9.30 tot 10.30 uur.
  • Online via Teams. Na de afsluiting van de inschrijvingen bezorgen we u een deelnamelink. We nemen het webinar ook op. Zo kunt u de presentatie achteraf herbekijken of delen met uw collega's.
  • Deelnemen is gratis, maar u moet u wel vooraf inschrijven. Dat kan tot uiterlijk 28 maart 2023 via dit formulier.
Gefinancierd door Europese Unie

Foto: Tumisu via Pixabay

Henrike Radermacher