Projectoproepen stimuleren culturele samenwerking met verschillende regio’s

Handen met gele kleur. Foto: Ivan Drokonov via Pixabay

Wil u graag samenwerken met partnerorganisaties uit de Franse Gemeenschap, de Duitstalige Gemeenschap, Hauts-de-France of Baskenland? Op dit moment lopen verschillende interessante projectoproepen.

Projectoproep culturele samenwerking met de Franse Gemeenschap

Sinds 2012 bestaat er een cultureel samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse en de Franse Gemeenschap. In het kader van de bilaterale samenwerking hebben beide gemeenschappen de website www.cultuurculture.be opgezet. Informatie over het samenwerkingsakkoord, de drie pijlers van de samenwerking, het samenwerkingsplatform, de jaarlijkse projectoproep en andere initiatieven worden via dit kanaal beschikbaar gemaakt. 

Om in aanmerking te komen voor de nu lopende projectoproep, moet het project plaatsvinden tussen 1 september 2023 en 31 augustus 2024. Indienen kan tot 7 april a.s. Meer informatie over de projectoproep vindt u hier.

Projectoproep culturele samenwerking met de regio Hauts-de-France

De focus ligt hier op samenwerkingsprojecten die opkomend talent ondersteunen en duurzame grensoverschrijdende culturele uitwisselingen bevorderen. Om in aanmerking te komen moet het project plaatsvinden tussen 1 september 2023 en 31 augustus 2024. Indienen kan tot 17 maart a.s. Meer informatie vindt u hier.

Projectoproep culturele samenwerking met de Duitstalige Gemeenschap

De Vlaamse en de Duitstalige Gemeenschap lanceren in het kader van hun samenwerkingsakkoord een nieuwe projectoproep. Daarmee willen ze de culturele samenwerking en uitwisseling tussen beide gemeenschappen bevorderen. De focus ligt op digitale creatie en beleving.

De projecten moeten gerealiseerd worden tussen 1 september 2023 en 31 augustus 2024. Indienen kan tot 28 april a.s. Meer informatie vindt u hier.

Projectoproep culturele samenwerking met Baskenland 

Om de samenwerking op het gebied van cultuur te intensiveren en concrete samenwerkingsprojecten tussen het Vlaamse en Baskische culturele veld te ondersteunen, lanceert de Vlaamse overheid deze projectoproep.

De projecten gaan van start vóór 31 juni 2023 en duren maximaal tot 30 september 2024. Indienen kan tot 6 maart a.s. Meer informatie vindt u hier.

Foto: Ivan Drokonov via Pixabay

Henrike Radermacher