Oproep kandidaturen voor de Art Explora-European Award 2022

Museum aan huis bij Najois, juni 2019 en de Méduse orpheline van Marcel Berlanger bij Joana en Claudio, juni 2018 © Museum van Elsene, foto's: Clémentine Roche

De stichting Art Explora wil kunst en cultuur toegankelijker maken en ontwikkelt verschillende initiatieven om dit doel te bereiken. Hun Art Explora-Académie des Beaux Arts-prijs wil Europese culturele organisaties aanmoedigen om zelf initiatieven te ontwikkelen rond nieuwe vormen van participatie, een verbeterde toegankelijkheid en nieuwe manieren om met het publiek(en) in contact te treden. De in totaal vier prijzen worden toegekend om de meest innovatieve praktijken te ondersteunen.

De prijs ontstond in 2020 en staat sinds deze (2022) editie open voor alle Europese culturele non-profitorganisaties, van grassrootsorganisatie tot museum, van theater tot kunstencentrum. Om in aanmerking te komen moeten ingediende projecten nieuw zijn of moet er aan een al bestaand project een nieuwe dimensie toegevoegd zijn.

Vier prijzen wachten op hun winnaars, met 3 x 50.000 euro als prijzengeld (drie categorieën naar gelang het jaarbudget van de organisatie) en 10.000 euro voor de publieksprijs.

Meer info

  • Op de website van Art Explora vindt u alle informatie en voorwaarden.
  • Inspiratie en informatie over de vorige edities vindt u hier.
  • In de editie van 2021 won het Museum van Elsene met het project Museum aan huis de prijs voor categorie 1. Meer informatie over dit project leest u hier.

Foto: Museum aan huis bij Najois, juni 2019 © Museum van Elsene, foto's: Clémentine Roche

Henrike Radermacher
Vrije tags
Art Explora European Award
Trefwoorden
Internationaal
Publiekswerking en participatie
Sectoren
Musea
Cultuursector