Oproep Lokale Helden: stel uw erfgoed open voor lokaal muzikaal talent

Lokale Helden

Na twee succesvolle edities in 2015 en 2017, gaat Poppunt opnieuw in zee met iédereen die lokale (amateur)kunstenaars een warm hart toedraagt. Dat mag u ruim interpreteren. Naast de gekende podia als cultuurcentra, jeugdhuizen of cafés, doet Poppunt ook een oproep aan alle erfgoedlocaties om lokaal talent te steunen en in één klap een nieuw publiek aan te spreken.

Ter inspiratie

Ter inspiratie distilleerde Poppunt op lokalehelden.be alvast twee voorbeelden uit de vorige edities. In Diksmuide bijvoorbeeld creëerden CC Kruispunt, Muziekclub 4AD en de jeugddienst samen verschillende podia in en rond het middeleeuws begijnhof. In de Paterskerk in Roeselare liep al langer de tijdelijke expo Koers is Religie, een initiatief van het Wielermuseum Roeselare. Voor Lokale Helden sloegen het Wielermuseum en enkele muzikale partners zoals het Roeselaarse Popcollege de handen in elkaar om tijdens dé hoogdag van de muziek het kerkgebouw op zijn grondvesten te doen daveren.

Maar ook meer bescheiden initiatieven passen perfect in het concept. Denk bijvoorbeeld aan een akoestisch (huiskamer)concert of de lokale fanfare in uw museum, archief of verenigingslokaal.

Interesse?

Wilt u iets organiseren? Goed nieuws: werkelijk alles kan, zolang het maar gebeurt op 27 april en met lokaal talent. Niet gebeten om zelf iets te organiseren, maar wilt u uw erfgoed graag openstellen voor een lokale organisator en/of muzikant? Neem gerust contact op met Poppunt via lokalehelden@poppunt.be of op 02 504 99 00.

Gregory Vercauteren