Nieuw op de Erfgoedwijzer: dossier vrijwilligerswerk

Vrijwilligers in het Stadsarchief Sint-Truiden © Stadsarchief Sint-Truiden

Veel erfgoedorganisaties die werken met vrijwilligers doen dat vanuit een flinke dosis mensenkennis en een gezond boerenverstand. Toch is het nuttig om ook even uit te zoomen en wat langer stil te staan bij het vrijwilligerswerk in uw organisatie. Want wat zijn de redenen waarom u vrijwilligers wil bereiken en betrekken? En hoe gaat u te werk bij het vinden en gemotiveerd houden van uw vrijwilligers? 

Met een gloednieuw dossier op de Erfgoedwijzer helpt FARO u op weg om het vrijwilligersbeleid in uw erfgoedorganisatie vorm te geven. U vindt er methodieken, tips en praktijkvoorbeelden op maat van de cultureel-erfgoedsector. Het dossier is bedoeld voor professionele erfgoedwerkers die verantwoordelijk zijn voor de vrijwilligerswerking in hun organisatie.

Wilt u nog meer weten over vrijwilligersbeleid? Begin oktober organiseren Cultuurloket, Socius, FARO en het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk samen een inspiratieweek over vrijwilligerswerk. Tijdens deze week delen we informatie, methodieken, tips en praktijkvoorbeelden. Niet enkel vanuit de erfgoedsector, maar ook uit het sociaal-cultureel werk en andere sectoren. Want over de muurtjes kijken naar vrijwilligerspraktijken buiten de erfgoedsector werkt inspirerend en motiverend. Meer informatie vindt u op de website van Cultuurloket.

Foto: Vrijwilligers in het Stadsarchief Sint-Truiden © Stadsarchief Sint-Truiden

Gregory Vercauteren