Nacht van de Geschiedenis: ideeënbundel

De Nacht van de Geschiedenis

 De Nacht van de Geschiedenis is elk jaar opnieuw een van de sterkhouders van Davidsfonds Evenementen. De thema’s voor de twee volgende edities zijn inmiddels bekend: vakman/-vrouw in 2013 en oorlog in 2014.

Elk jaar staat de Nacht van de Geschiedenis garant voor zo’n 250 geschiedenisactiviteiten op één avond in maart: van theatervoorstellingen, rondleidingen, wandelzoektochten, tentoonstellingen, workshops tot interactieve lezingen. Dit aanbod wordt vooral verzorgd door lokale Davidsfonds-afdelingen, maar vaak werken ook heemkringen, erfgoedcellen, musea, scholen en andere (erfgoed)partners mee.

Ter ondersteuning van de voorbereiding van de twee volgende edities heeft Davidsfonds-Evenementen een ideeënbundel opgemaakt. U vindt er achtergrondinformatie bij beide thema’s, inhoudelijke ideeën voor activiteiten, vormelijke ideeën voor een Nacht-activiteit en meer over promotie en samenwerking. U leest er ook alles wat u moet weten over de procedure en de belangrijke data die u in de gaten moet houden als organisator. Tot slot vindt u een korte literatuurlijst over het thema ‘oorlog’.

De inspiratiegids kan u hier downloaden.

Gregory Vercauteren