Minister Gatz stelt strategische visienota voor: "Cultureel-erfgoedwerking evolueert voortdurend"

Sven Gatz

Op 31 maart 2017 heeft Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz zijn strategische visienota cultureel erfgoed aan de Vlaamse Regering voorgesteld. In de nota legt hij zijn beleidsprioriteiten vast voor een betere ondersteuning van de cultureel-erfgoedwerking in Vlaanderen.

In het nieuwe Cultureel-erfgoeddecreet van 24 februari 2017 staat voor de allereerste keer een strategische visienota ingeschreven. Met dit nieuwe instrument legt de minister zijn strategische visie en beleidsaccenten vast voor de ‘grote erfgoedronde’ voor cultureel-erfgoedorganisaties voor de beleidsperiode 2019-2023. De visienota omvat de prioriteiten bij de ondersteuning van musea, culturele archiefinstellingen erfgoedbibliotheken en van cultureel-erfgoedorganisaties en lokale besturen die een dienstverlenende rol opnemen.

Minister Gatz: “De hoofddoelstelling van mijn cultureel-erfgoedbeleid is duurzaam en kwaliteitsvol zorgen voor en omgaan met ons cultureel erfgoed. Zo blijft het betekenis hebben vandaag en kunnen we het ook doorgeven aan de volgende generaties.”

Meer informatie vindt u op de website van CJM.

Bron: CJM

Gregory Vercauteren