Lokale Helden. Stel uw museum, vereniging of erfgoedlocatie open voor lokaal muzikaal talent

Op vrijdag 28 april 2017 organiseert Poppunt de tweede editie van 'Lokale Helden'. Dit evenement wil overal in Vlaanderen en Brussel een podium aanbieden aan aanstormend muzikaal talent. De eerste editie in 2015 zorgde voor maar liefst 1.081 optredens op zo’n 366 locaties. Voor de tweede editie lanceert Poppunt een speciale oproep naar de erfgoedsector. Ook musea en andere erfgoedorganisaties kunnen meewerken en zich openstellen voor lokaal muzikaal talent.

Na een eerste succesvolle editie in 2015, zoekt Poppunt opnieuw de samenwerking met iédereen die muziek en de lokale scene een warm hart toedraagt. Dat mag u ruim interpreteren. Naast de gekende podia als cultuurcentra, jeugdhuizen of cafés doet Poppunt ook een oproep aan alle musea, verenigingen en erfgoedlocaties om lokaal talent te steunen en in één klap een nieuw publiek aan te spreken.

Ter inspiratie distilleerde Poppunt op lokalehelden.be alvast enkele voorbeelden uit de eerste editie. In Antwerpen bijvoorbeeld gaf bibliotheek Couwelaar plaats aan jong Antwerps talent in de afdeling Muziek en Beeld van de bib. In Diksmuide creëerden CC Kruispunt, Muziekclub 4AD en de jeugddienst samen verschillende podia in en rond het middeleeuws begijnhof. Maar ook meer bescheiden initiatieven passen perfect in het concept. Denk bijvoorbeeld aan een akoestisch concert in het museum of de lokale fanfare voor de deur van uw vereniging.

Wil u iets organiseren? Goed nieuws: werkelijk àlles kan, als het maar op 28 april gebeurt en met talent dat een link heeft met uw lokale muziekscene. Poppunt zorgt ook deze keer voor een nationale communicatiecampagne die alle initiatieven ten goede komt. Het biedt ook begeleiding en ondersteuning aan alle organisatoren.

Hebt u interesse? Surf naar de website en meldt u aan (ook als u nog niet precies weet wat u wil doen). Niet gebeten om zelf iets te organiseren, maar wil u uw locatie graag openstellen voor een lokale organisator en/of muzikant? Geef een seintje aan Poppunt, via lokalehelden@poppunt.be of op 02 504 99 00.

Gregory Vercauteren