Lokale Helden. Stel uw museum, vereniging of erfgoedlocatie open voor lokaal muzikaal talent

Concert. Foto: Free-Photos via Pixabay

Zaterdag 30 april 2022 is het opnieuw en eindelijk weer tijd voor Lokale Helden! Dit evenement wil overal in Vlaanderen en Brussel een podium bieden aan aanstormend muzikaal talent. Ook musea en andere erfgoedorganisaties kunnen meewerken.

We mogen weer

Deze vijfde editie van Lokale Helden belooft nu al legendarisch te worden, en daar kunt u mee voor zorgen. Ga aan de slag met uw muzikale helden en ondersteun de lokale muziekscene, nu meer dan ooit. Ook erfgoedorganisaties kunnen meewerken. Enkele voorbeelden uit voorgaande edities:

  • het begijnhof van Diksmuide was de place to be voor verschillende optredens in 2015;
  • het Sportimonium opende in 2017 speciaal zijn deuren op een vrijdagavond en bood twee podia aan;
  • het Wielermuseum Roeselare sloeg de handen in elkaar met tal van lokale muzikale partners in 2018.

Kortom: ook als erfgoedorganisatie kunt u lokaal talent aanmoedigen om muziek te blijven spelen. Geef het publiek de kans om zijn lokale helden aan het werk te zien. En bovenal: doe het samen! Verenig uw lokale scene, ga samenwerkingen tussen organisaties, lokale besturen en verschillende podia aan.

Zet uzelf op de kaart

Iedereen die van muziek én de lokale scene houdt, kan Lokale Helden organiseren. Nood aan inspiratie? Bekijk de inspiratiepagina. Weet u al wat u gaat doen? Meld u dan aan en zet uw gemeente (letterlijk) op de kaart. Hulp nodig of wil u meer informatie? Geef een seintje via lokalehelden@vi.be.

Afbeelding: Free-Photos via Pixabay 

Gregory Vercauteren