Hoe werk maken van een straf lokaal erfgoedbeleid? Lees het in onze brochure 'Erf-goed bezig'

Hoe maak je werk van een sterk lokaal erfgoedbeleid?

Erfgoed is overal. Vaak in veel meer vormen dan u op het eerste gezicht zou denken: roerend en onroerend, materieel en immaterieel. Steeds meer zaken noemen we vandaag erfgoed: van monumenten, schilderijen, documenten en archiefstukken tot streekdialecten, volkssporten en tradities.

Voor lokale besturen opent deze brede erfgoedbenadering vele kansen om een erfgoedbeleid uit te bouwen. Maar zoiets is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een structurele aanpak van inventarisatie, behoud en beheer is een hele opdracht. En iedereen heeft de mond vol over cultuurspreiding, participatie en sociale cohesie, maar hoe kunt u de gemeenschap nu echt betrekken bij het erfgoed in uw gemeente?

Deze brochure helpt u op weg om uw lokaal erfgoedbeleid (verder) te ontwikkelen. Ze is gratis, digitaal en helemaal op maat van lokale besturen. Na het lezen van de brochure heeft u een goed idee over wat erfgoed is, hoe u het op de lokale beleidsagenda kunt zetten, hoe u een beleidsvisie voor erfgoed kunt uitwerken en welke lokale partners u daarbij kunt betrekken. Naast tips en tools, zit de brochure boordevol voorbeelden en citaten van collega-erfgoedwerkers. Deze praktijkverhalen illustreren hoe dynamisch en betekenisvol een lokale erfgoedwerking kan zijn.

FARO biedt ook advies en begeleiding op maat aan lokale besturen die hun erfgoedbeleid verder willen ontwikkelen. Kortom, is uw interesse gewekt na het lezen van deze brochure, maar heeft u nog vragen? Neem dan zeker contact op. Graag komen we bij u op bezoek, om te verkennen welke nieuwe paden u kan bewandelen binnen uw erfgoedbeleid en hoe FARO u daarin kan ondersteunen.

Download de brochure.

Gregory Vercauteren