De Week van de Vrijwilliger. Doet uw erfgoedorganisatie ook mee?

Week van de vrijwilliger: doet uw erfgoedorganisatie mee? Foto: Ryan McGuire via Pixabay

Van 25 februari tot en 5 maart 2023 is het opnieuw de Week van de Vrijwilliger. Een mooie gelegenheid om alle erfgoedvrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Want ook voor de cultureel-erfgoedsector zijn vrijwilligers levensbelangrijk.

Op www.vrijwilligersweek.be vindt u heel wat documenten en e-cards om uw vrijwilligers te bedanken. De coördinatie van deze week is in handen van het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk.

Zoek een Wéldoener voor uw vrijwilligersvacature!

Voor deze Week van de Vrijwilliger hebben Radio 2 en Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk opnieuw de handen in elkaar geslagen voor de Wéldoeners-campagne. Organisaties konden de afgelopen weken vacatures plaatsen op www.weldoener.be, voor korte en afgebakende taken die vrijwilligers kunnen opnemen tijdens deze Week. Geïnteresseerden kunnen intekenen op de vacatures en zo kennismaken met het vrijwilligerswerk in deze organisaties.

Via zijn programma’s zal Radio 2 mensen warm maken om van het vrijwilligerswerk te proeven en hen toeleiden naar de website weldoener.be. Hopelijk slaagt de campagne er ook in om meer mensen te laten proeven van het vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

Foto: Ryan McGuire via Pixabay

Gregory Vercauteren