Staten-Generaal van het Tijdschrift

Folio

Tijdschriften creëren meerwaarde in het brede culturele veld. Ze inspireren publiek en professionals met kritische reflectie, extra informatie en zelfs literaire creatie. Op papier, online, live. Hoe kunnen we hun potentieel maximaal oogsten anno 2020? Van boekhandel tot bibliotheek, van beleid tot onderwijs?

Als koepel van 35 Vlaamse culturele, literaire en erfgoedtijdschriften nodigt FOLIO redacteurs, beleidsmakers en relevante stakeholders uit om over deze en vele andere vragen na te denken en samen de staat en de uitdagingen van Vlaamse ‘magazines met cultuur’ te overleggen.

Het voorbije jaar bogen de leden-tijdschriften van FOLIO zich samen over betekenisvolle tendensen in media en samenleving, maakten ze de landschapstekening van het Vlaamse tijdschriftenveld en werkten ze een voorstel uit voor een toekomstig geïntegreerd tijdschriftenbeleid. Ook FARO was daarbij aanwezig. 

Op 7 december toetst FOLIO die inzichten aan de noden en uitdagingen die andere betrokken spelers voor tijdschriften zien. Hoe maken we samen de transitie die al bezig is? Een voorlopig programma vindt u hier, meer informatie volgt binnenkort. Schrijf de datum alvast in uw agenda!

faro