Meer dan 1,4 miljoen euro voor cultureel-erfgoedprojecten

Projects. Foto: Octavian Dan via Unsplash

De Vlaamse minister van Cultuur besliste om een projectsubsidie toe te kennen aan 18 cultureel-erfgoedprojecten. In totaal ontvangen de projecten 1.453.700 euro.

Er werden 25 ontvankelijke aanvragen voor cultureel-erfgoedprojecten op landelijk en internationaal niveau ingediend. Deze subsidielijn ondersteunt waardevolle projecten bij het uitvoeren van de functies van cultureel-erfgoedwerking (herkennen en verzamelen, behouden en borgen, onderzoeken, presenteren en toeleiden en participatie) of het aanbieden van een dienstverlenende rol. De projecten starten in de tweede jaarhelft van 2022.  

Download hier het volledige overzicht van de goedgekeurde initiatieven.

Interesse in projectsubsidies?

Twee keer per jaar kunt u als organisatie bij de Vlaamse overheid ondersteuning aanvragen voor een cultureel-erfgoedproject. De eerstvolgende indiendatum is 15 september 2022. Meer informatie daarover vindt u op de website van het departement CJM. Bekijk zeker de veelgestelde vragen voor u aan uw aanvraag begint. Ook de nieuwste wijzigingen voor de projectsubsidies komen hier aan bod.

Neem ook eens een kijkje in de Projectendatabank die u terugvindt op de website van FARO. In de infofiches van de gesubsidieerde projecten kunt u de projectresultaten nalezen, inspiratie opdoen en de contactgegevens van de initiatiefnemers terugvinden. 

Bron: Departement CJM
Foto: Octavian Dan via Unsplash

faro