Oproep & startdag Erfgoedklasbakken

Kick-off Erfgoedklasbakken in februari 2023 © FARO

In 2024 zijn we al aan de derde editie van de Erfgoedweken toe. Wat startte als een klein maar enthousiast experiment van onze erfgoedsector, groeit stilaan uit tot een echte educatieve meerwaarde in het onderwijs. Het doel: cultuur en erfgoed op een bijzonder laagdrempelige manier tot bij alle leerlingen brengen.

Wil u mee deel uitmaken van die groep Erfgoedklasbakken die samen dat verschil maken in al die klassen? Gaat u dit jaar (opnieuw) de uitdaging aan om erfgoedverhalen te brengen in de klas? Dan nodigen we u graag uit voor een inspirerende startdag.

Een sterke community

Op 10 november ontvangen we u graag in Brussel. Erfgoedklasbakken van de vorige editie gaven aan graag meer bijeenkomsten te hebben waarin ze met elkaar in gesprek kunnen gaan en kunnen leren van elkaar. Daarom zetten we deze dag vooral in op het team.

Wie zijn uw collega-Erfgoedklasbakken en met welke ideeën trekken zij dit jaar naar klassen? We gaan op diverse manieren samen in gesprek. Maar we voeren ook nieuwe inspiratie aan tijdens deze startdag. Benieuwd? Houd de verdere aankondiging van het programma dan zeker in de gaten.

 

Save the date

Doel van deze dag: u gaat naar huis met een concreet idee voor uw (nieuw) Erfgoedklasbakuur in de klas. Dat is alvast de eerste stap in uw voorbereiding die we samen zetten, én u kunt zo ook vlotter uw activiteit registreren. Daarnaast vergroot u uw netwerk en leert u het Erfgoedklasbakteam (nog beter) kennen.

Meer informatie over het concrete programma en inschrijvingslink volgt nog. Maar hou dus alvast 10 november vrij!

Houden we u op de hoogte?

Kunt u er niet bij zijn, maar wenst u toch deel uit te maken van het team van Erfgoedklasbakken? ('Natuurlijk', zouden we zeggen! Iedereen is welkom om aan te sluiten; wat van tel is, is uw enthousiasme.) Meld dit dan even aan eva.begine@faro.be van team Erfgoeddag en Erfgoedweek. Zo kunnen we u verder op de hoogte houden per e-mail. Of twijfelt u, heeft u verdere vragen over de werking van de Erfgoedklasbakken? Dan staat eva.begine@faro.be u opnieuw graag te woord.

Foto's: © FARO

eva.begine