Oh wat zijt gij schoon

Ambassadeurs van de Week van het Nederlands Joost Oomen en Raf Njotea © Mathias Hannes

De Week van het Nederlands (1-8 oktober 2022) draait rond de veelzijdigheid van het Nederlands. Deze editie, intussen al de achtste, focust op de schoonheid in onze taal.

Hoe? Twee ambassadeurs, dit jaar zijn dat Raf Njotea voor Vlaanderen en Joost Oomen voor Nederland, werken gezamenlijk een performance uit en presenteren die in de Week. Daarnaast zijn er tal van activiteiten die de lof van het Nederlands zingen. 

En ook u kunt meedoen! Organiseert u tussen 1 en 8 oktober een lezing, debat, workshop of voorstelling rond taal, het (erfgoed van het) Nederlands of aanverwante thema’s? Voeg dan uw eigen evenement toe aan de agenda van de Week van het Nederlands. Dat kan eenvoudig via deze website.

Deelnemen is gratis en iedereen mag activiteiten aanmelden – zolang ze met het Nederlands te maken hebben natuurlijk. Hoe vroeger u een activiteit aanmeldt, hoe meer kans u maakt dat uw activiteit wordt meegenomen in de communicatie rond de Week (denk sociale media, nieuwsbrief, de Taalkrant en andere campagnes).

Logo Week van het Nederlands 2022

De Week is een samenwerking van Vlaams-Nederlands cultuurhuis deBuren en de Nederlandse Taalunie. Vorig jaar werden ruim tachtig activiteiten georganiseerd door grote en kleinere partners in Vlaanderen, Nederland en daarbuiten.

Bron: Week van het Nederlands
Foto: Ambassadeurs van de Week van het Nederlands Joost Oomen en Raf Njotea © Mathias Hannes

Elien Doesselaere