Jong, getalenteerd en nog lang niet uitgeleerd

Houtbewerker. Foto: Robert Linder via Unsplash

Bent u een jong, getalenteerd ambachtspersoon en wilt u zich graag verder bekwamen in uw vak? Dan is deze beursoproep van de Koning Boudewijnstichting iets voor u!

Jong getalenteerden in erfgoedberoepen

De beursoproep omvat dit jaar twee delen:

  1. Beurs voor een vervolmakingsopleiding in het buitenland, waarbij een kandidaat een vervolmakingsopleiding kan volgen bij een meester in België of in het buitenland.
  2. Een beurs voor een duo junior/senior, waarbij een junior ambachtspersoon een stage kan volgen bij een senior ambachtspersoon. Zodra de opleiding van de junior voltooid is, kan die bepaalde opdrachten in het atelier van de senior uitvoeren zodat die zijn eigen stage kan verrichten.

Voor wie?

De oproep richt zich tot jonge ambachtslieden tussen 20 en 45 jaar die werkzaam zijn in België. Ze dienen actief te zijn in een erfgoedberoep. Enkele vakgebieden die in aanmerking komen, zijn: decoratieschilderen, vergulden, glaskunst, steenhouwen, smeedwerk, bekleden, houtbewerken, schrijnwerk, mozaïekleggen, gipswerk, historische groenteteelt en tuinbouw (decoratieve sinaasappelbomen), snoeien van oude bomen, boekbinden, horlogemaken …

Praktisch

Kandidaturen kunnen nog tot 25 augustus 2022 ingediend worden via de website van de Koning Boudewijnstichting. Alle info, bijvoorbeeld over de selectiecriteria en hoe u een dossier indient, vindt u hier.

Bron: Jong getalenteerden in erfgoedberoepen, Koning Boudewijnstichting
Foto: Robert Linder via Unsplash

Elien Doesselaere