Gezocht: ambachtslieden met zin om te leren

Foto: Austin Ramsey via Unsplash

Hebt u de eerste kneepjes van een ambacht al onder de knie en wilt u zich graag verder perfectioneren? Dan is deze beursoproep van de Koning Boudewijnstichting iets voor u.

Jong getalenteerden in erfgoedberoepen

De beursoproep omvat dit jaar twee delen:

  1. Een beurs voor een vervolmakingsopleiding in het buitenland.
    Het doel van deze beurs is een kandidaat tussen 20 en 45 jaar in staat te stellen een vervolmakingsopleiding te volgen bij een meester in België of in het buitenland.
  2. Een beurs voor een duo junior/senior. 
    Deze beurs bestaat uit twee delen: ze stelt een junior ambachtsman of -vrouw in staat een stage te volgen bij een senior ambachtsman of -vrouw. Zodra de opleiding van de junior voltooid is, kan die bepaalde opdrachten in het atelier van de senior uitvoeren zodat die zijn eigen stage kan verrichten.

Voor wie?

De oproep richt zich tot jonge ambachtslieden tussen 20 en 45 jaar die werkzaam zijn in België. Ze dienen actief te zijn in een erfgoedberoep. Enkele vakgebieden die in aanmerking komen, zijn: decoratieschilderen, vergulden, glaskunst, steenhouwen, smeedwerk, bekleden, houtbewerken, schrijnwerk, mozaïekleggen, gipswerk, historische groenteteelt en tuinbouw (decoratieve sinaasappelbomen), snoeien van oude bomen, boekbinden, horlogemaken …

Praktisch

Kandidaturen kunnen nog tot 26 augustus 2021 ingediend worden via de website van de Koning Boudewijnstichting. Alle info, bijvoorbeeld over de selectiecriteria en hoe u een dossier indient, vindt u hier.

Bron: Jong getalenteerden in erfgoedberoepen, Koning Boudewijnstichting
Foto: Austin Ramsey via Unsplash

Elien Doesselaere