Verbeter uw digitale museum skills en neem deel aan de Mu.SA MOOC

Mu.Sa

Bent u een museum professional en wilt u uw IT-vaardigheden verbeteren? Overweegt u een baan te vinden in een museum of in de culturele sector? Bent u geïnteresseerd in cultuurmanagement, ontwerp van digitale collecties of ontwikkeling van culturele interactieve ervaring? Dan is de cursus 'Essentiële digitale vaardigheden voor museumprofessionals' misschien wel iets voor u.

Deze MOOC vorming is bedoeld om professionals, potentiële professionals, studenten, vrijwilligers en werklozen te ondersteunen bij het verbeteren van hun digitale competenties voor werk in de museumsector.

De cursus is een flexibele en op zichzelf staande vormingsreeks waarbij u maximaal 10 uur per week moet investeren. De reeks loopt 8 weken en is georganiseerd in modules. Online docenten volgen de leerlingen op en assisteren waar nodig. Eenmaal ingeschreven, hebt u toegang tot alle video's, quizzen en opdrachten. De cursus is zo ontworpen dat er interactie mogelijk is tussen studenten. 

De cursus is gratis en voor iedereen toegankelijk. Engels vormt de hoofdtaal van het trainingsmateriaal. U kan inschrijven tot 29 september via dit formulier. De MOOC start in oktober en er zijn maximaal 1000 plaatsen. Als u de MOOC succesvol doorloopt dan kan u nadien 4 bijkomende opleidingen volgen van 6 maanden in volgende domeinen:

  • Digital Strategy Manager
  • Digital Collections Curator 
  • Digital Interactive Experience Developer
  • Online Community Manager

Na het vervolledigen van deze extra opleiding is er de mogelijkheid om in 25 musea in Europa een werkstage te volgen.

 

Foto: Project Mu.SA 

Bram Wiercx