Download de ErfgoedApp en ontdek musea & erfgoedorganisaties in uw buurt

ErfgoedApp

Ontdek meer met de ErfgoedApp. Krijg extra informatie bij uw bezoek via Augmented Reality & iBeacons en ontdek +1700 musea & erfgoedorganisaties in uw buurt. Meer infomatie over deze gloednieuwe app kan u vinden op www.erfgoedapp.be of bekijk het promo filmpje onderaan.

Alle organisaties die vermeld zijn op de ErfgoedKaart kunnen informatie aanbieden via de ErfgoedApp. Dit kan extra informatie zijn bij een kunstwerk of object, een spelletje of zoektocht voor kinderen en jongeren en nog heel wat meer. Musea en erfgoedorganisaties leren de technieken aan op één dag door het volgen van een workshop in Antwerpen, Brussel of Gent. In oktober komt er een e-book voor wie liever zonder workshop aan de slag gaat. 

De ErfgoedApp werd ontwikkeld samen met het Zwitserse bedrijf Vidinoti, een spin-off van de technische universiteit van Lausanne en maakt gebruik van Pixlive Maker om Augmented Reality & iBeacon informatie te maken via een webplatform. De app werd ontwikkeld voor het e-cultuurproject ErfgoedBeacons van FARO & CJSM. Alle erfgoedorganisaties die vermeld zijn op de Erfgoedkaart (en dus ook op de ErfgoedApp) kunnen na het verkrijgen van een login zelf informatie gaan aanbieden via de App. 

Indien u vragen heeft of zelf informatie wil aanbieden via de ErfgoedApp contacteer Bram Wiercx: bram@faro.be of bel 02 213 10 67.

 
Bram Wiercx