What’s in a game?
Deze tekst werd geschreven door Birgit Geudens, office manager | HR-medewerker bij FARO.
Wat heb ik met games? Niks, nada. Ik ben nu eenmaal ‘van een andere generatie’. Waarom koos ik dan nét twee games uit voor dit blogbericht naar aanleiding van Erfgoeddag 2025 ‘Game on!’? Omdat ik een nieuwsgierig aagje ben. En dus installeerde ik enkele jaren geleden op mijn smartphone de betalende game Please, Touch The Artwork en recent ook de bijzondere Ensorversie van het spel. So far, so good …
Please, Touch The Artwork
Het spel bevat puzzels, die telkens gebaseerd zijn op een ander schilderij / op een andere stijl. Als speler kan u kiezen tussen ‘De Stijl’, ‘Boogie Woogie’ en ‘New York City’, waarbij u zelf de volgorde bepaalt, naargelang waar u zin in hebt. De moeilijkheidsgraad wordt in elke puzzel opgebouwd en u kan een beroep doen op tips wanneer u vastloopt.
De tweede game, specifiek met werken van Ensor, werd speciaal ontworpen naar aanleiding van het recente Belgische EU-voorzitterschap en is volledig gratis. Please, Touch The Artwork 2 is wel het ‘mindere’ broertje van de eerste game. De tweede game bestaat namelijk uit zoekplaatjes in plaats van uit puzzels. Al bij al niet zo vernieuwend ...
inspiratie bij internationale games
Heeft u inspiratie nodig om uw volgende game te ontwikkelen of te spelen? Blader dan zeker eens door deze voorbeelden van analoge en digitale games.
Wat kan u hiermee tijdens Erfgoeddag?
Een nieuwe game ontwikkelen is een echt huzarenstukje, dat u best overlaat aan een specialist, maar misschien kan u uw bezoekers wel inspireren met een paar breinbrekers of een zelfontworpen escape room?
Tip: Op 18 en 19 september 2024 organiseert MuseumNext een online conferentie over Museums, games & play. Meer info: klik hier.
Foto's: Studio Waterzooi