Winterschool 2019 Archives & Outreach in Antwerpen volzet!

FelixArchief

De vijfde jubileumeditie van de Winter School is volzet. Speciaal voor deze jubileumeditie zijn we van maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari 2019 te gast in Antwerpen. De focus ligt op het ontwikkelen van outreachprogramma's met documentaire collecties.

De twintig deelnemers komen uit België, Canada, Estland, Engeland, Israël, Schotland en de Verenigde Staten. Gedurende vijf dagen worden ze hands-on begeleid bij het ontwikkelen van een aanbod voor specifieke doelgroepen, zoals mensen met dementie of psychisch kwetsbare mensen, en het werken in de buurt. Daarbij komen de deelnemers in contact met een breed scala aan methodieken en instrumenten die al worden gebruikt in inspirerende cases waarbij documentaire collecties worden ingezet voor het verbeteren van het welbevinden.

De meeste sessies van de Winter School Archives & Outreach vinden plaats in het FelixArchief. Op dinsdag 29 januari zijn we te gast in het Letterenhuis. De afsluitende sessie op vrijdagnamiddag 1 februari zal doorgaan in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

De Winter School is een organisatie van FARO en The National Archives (UK). Het delivery team bestaat uit Bart De Nil, adviseur participatie | welzijn en sectorcoördinator archieven bij FARO en Andrew Payne, hoofd van het departement Education & Outreach van The National Archives (UK).

Foto: Felixpakhuis (c) FelixArchief

Bart De Nil