Webinar 'Engagement op afstand'

Telefoonpaal. Foto: Andrew Martin via Pixabay.

Hoe verzoent u een lopend gemeenschapsproject met social distancing? Voor een aantal publieks- en gemeenschapswerkers is die vraag momenteel brandend actueel. Voor mensen in een kwetsbare situatie is het immers allesbehalve vanzelfsprekend om te participeren aan digitale gemeenschappen, zeker als fysiek samenkomen met anderen essentieel is om mensen in hun welzijn en geestelijke gezondheid te ondersteunen. Toch bieden digitale tools ook dan heel wat interessante mogelijkheden.

Ook in Vlaanderen wordt onderzocht hoe we expertise kunnen ontwikkelen om mensen in een kwetsbare situatie online te ondersteunen. Daartoe organiseerde FARO eind april een online vergadering met enkele partners uit de erfgoed- en zorgsector die met elkaar samenwerken in het kader van de piloottrajecten Erfgoedcollecties, gezondheid en welzijn. En nu is er dus ook een webinar.

Op 9 juni organiseren Museum Dr. Guislain en FARO het internationale webinar Engagement op afstand. Collega's uit heel de wereld delen best practices met elkaar en bespreken hoe engagement op afstand kan opgezet worden. Wilt u er graag bij zijn? Surf dan snel naar de website van Museum Dr. Guislain. Daar vindt u meer informatie over het programma en kunt u zich inschrijven.

Foto: Andrew Martin via Pixabay.

Bart De Nil