Verhaal om de hoek: boeklancering met ajuinsoep

Aalst Rechteroever © Bart Oosterlinck

Op Valentijnsdag lanceert FARO de nieuwe publicatie Verhaal om de hoek. Cultureel erfgoed als instrument voor zorgzame buurten in het Museum Dr. Guislain in Gent. Het boek geeft een inkijk in enkele langetermijnpiloottrajecten die FARO in de buurten van enkele centrumsteden heeft opgezet. Bedoeling van deze trajecten is om laagdrempelige methodieken en instrumenten te ontwikkelen voor een outreachende werking met en in de buurt.

Samen met Museum Dr. Guislain presenteren we u op 14 februari 2020 vanaf 18.00 uur een gevarieerd programma met onder meer verhalenvertelster Griet De Sutter. De stadsarchivaris van Turnhout vertelt over zijn buurtproject, gevolgd door een woordje van het beleid. Als knipoog naar het buurtproject Een brug naar Rechteroever in Aalst zorgen we voor ajuinsoep met muzikale omkadering.

Een buitengewone boekvoorstelling dus, en wat meer is: u kunt het evenement gratis bijwonen. We vragen u wel om uw aanwezigheid tegen uiterlijk 8 februari 2020 te bevestigen bij Bart De Nil (bart.denil@faro.be).

In het filmpje hieronder, dat werd gemaakt tijdens de lancering van Een brug naar Rechteroever, kunt u kennismaken met onze partners in Aalst.


Foto: Aalst Rechteroever © Bart Oosterlinck

Bart De Nil