Robyn Dowlen geeft keynote tijdens 'Cultural Heritage for Mental Health 2'

Robyn Dowlen © Robyn Dowlen

Op 10 en 11 december 2020 brengt de conferentie Cultural Heritage for Mental Health 2 voor de tweede keer experten uit heel de wereld en verschillende sectoren samen in het Gentse Museum Dr. Guislain. Net als de eerste succesvolle editie in 2018, belooft dit evenement heel wat interessante inzichten op te leveren over hoe de cultureel-erfgoedpraktijk het welzijn van mensen kan verbeteren.

Door omstandigheden moet keynotespreker Louise Hide noodgedwongen verstek laten gaan. Zij wordt vervangen door Robyn Dowlen, die de vierde keynotelezing zal verzorgen. Ze vervoegt hiermee de andere keynotesprekers Saoirse FinnFrank Hakemulder en Maxwell A. Ayamba.

Wie is Robyn Dowlen?

Robyn Dowlen is onderzoeksmedewerker bij het Centre for Cultural Value van de universiteit van Leeds. Ze synthetiseert er relevant onderzoek en maakt het toegankelijk voor o.m. de culturele sector. Momenteel focust ze zich op een uitgebreide review van het onderzoek naar en de praktijk met betrekking tot cultuur, gezondheid en welzijn. Robyn is psychologe en behaalde haar doctoraat in 2019. Daarin onderzocht ze wat ‘in het moment’ muziek maken voor mensen met dementie kan opleveren. Robyn is ook vicevoorzitter van de Creative Ageing Special Interest Group van de British Society of Gerontology.

Schrijf nu in!

Naast de vier keynotesprekers bevat het goedgevulde conferentieprogramma nog zo'n 28 andere presentaties verspreid over zeven sessies, vier workshops, twee unieke conferentietentoonstellingen en museumrondleidingen. In onze kalender vindt u de Engelstalige aankondiging met links naar het programma en het inschrijfformulier.

Deze conferentie is een organisatie van FARO, Museum Dr. Guislain en Iedereen Leest.

Foto: Robyn Dowlen © Robyn Dowlen

Bart De Nil
Vrije tags
CHMH2
Type
Conferentie
Sectoren
Welzijn en gezondheid
Cultureel-erfgoedsector
Cultuursector