Oproep! Deelnemers Mediacoach Erfgoed 2019

Een opleiding waarin professionals die werken met kinderen en jongeren leren hoe ze mediawijsheid kunnen integreren in hun eigen praktijk en organisatie, dat is Mediacoach. Drijvende kracht achter dit programma is Mediawijs, dat de opleiding al enkele jaren met succes organiseert in samenwerking met enkele partners. FARO wil de  doelgroep van de Mediacoach-opleiding nu uitbreiden naar de cultureel-erfgoedsector. Daarom ontwikkelden we samen met Mediawijs de aangepaste opleiding Mediacoach Erfgoed.

Mediawijsheid?

De term mediawijsheid duidt op het geheel van kennis, vaardigheden en attitudes waarmee burgers zich bewust en kritisch kunnen bewegen in een complexe, veranderende en gemediatiseerde wereld. Het is het vermogen tot een actief en creatief mediagebruik dat gericht is op maatschappelijke participatie. Het behoeft geen betoog dat mediawijsheid ook voor de cultureel-erfgoedsector een zeer belangrijk aandachtpunt is.  

Focus op erfgoed

Het opleidingstraject Mediacoach Erfgoed biedt een theoretisch kader om te starten met mediawijsheid in de eigen werking. Maar de focus ligt ook op het realiseren van activiteiten en praktijken rond mediawijsheid. We tonen inspirerende praktijkvoorbeelden uit de cultureel-erfgoedsector én concrete tools die inspiratie bieden om zelfstandig een project op te zetten in de eigen organisatie.

De mediacoach zal na de opleiding ook fungeren als aanspreekpunt in de organisatie voor de aanpak van het thema media(wijsheid) en neemt een coachende rol op.

De opleiding Mediacoach Erfgoed start in het najaar van 2019 en zal één jaar duren. De opleidingsdata zullen in de loop van dit voorjaar worden gecommuniceerd op deze website. Kostprijs voor dit opleidingstraject is 350 euro (onder voorbehoud). 

Wilt u deelnemen aan de opleiding Mediacoach Erfgoed? Stuur dan een bericht met uw naam en organisatie naar bart.denil@faro.be. U wordt tijdig op de hoogte gebracht van de opleidingsdata en het programma en kan dan ook definitief inschrijven.

Bart De Nil